Svansen svane på oversize-genser!

Planen med denne kjolen er egentlig en til meg og en til datteren min. Har enn så lenge blitt ferdig med min, så skal jeg starte med lillemor sin om ikke lenge, muligens imorgen kveld. Mønsteret kjøpte jeg på #Stoff&Stil, artikkelnummer: 23120-03, og dette er str L. Stoffet er også kjøpt på #Stoff&Stil, artikkelnummeret på det er: 271828. Stoffet er jersey, og passer perfekt til gensere og andre avslappende antrekk!

Starter som alltid med å ta ut og merke de delene som er i pakken med nummer, så mye enklere når man skal klippe. Deretter er det å klippe ut delene. Viktig å klippe med retten fram, har brent meg på det før kan du si, tenkte ikke på at det var mønster på stoffet dobbelt, da ble hele greine feil og måtte kastes....jada...

 

 

 

Så sydde jeg skuldersømmen, altså sømmen på skuldrene. Her er det viktig at stoffet ikke drar seg, og at det blir rett på alle sider og kanter!

 

 

Så sydde jeg halsen som skulle på genseren, den blir nesten som en buff. Her kan man bruke ribb, en kant man får kjøpt på stoffbutikker. Valgte å ikke gjøre dette fordi jeg tenker det er greit det er mønsteret som skal synes, og ikke noe kontrastfarge på ribben. 

Så er det jo selvfølgelig at noe drar seg når man syr, og denne gangen endte jeg opp med en del folder når jeg vrengte genseren til retten. Snittet derfor bare opp de små områdene det gjaldt, slik at jeg kunne prøve å dra ut foldene mens jeg sydde feltene sammen igjen. Kan nok hende jeg brukte litt for mye trykk på foten når jeg sydde. Når man syr med stoff som er elastisk kan det være et lurt triks å ikke stille inn på så ille høyt (eller tungt, siden det er snakk om kilo) på syfoten. Da vil stoffet fort dra seg skjevt. 

Klarte selvfølgelig å sy slik at svanene ble opp-ned, det er jo typisk, og ser ikke veldig lurt ut. Er vel kanskje likevel greit å være ærlig på feilene man gjør. Det er også en annen ting å tenke på når man syr stoff med mønster er at ting evt kommer riktig vei. Både på armer, hals, og selve plagget. 

Tok det derfor av igjen, alltid like morsomt, og sydde det på igjen, ANDRE VEI!:) 

 

Deretter festet jeg på armene, her er det viktig at man treffet slik at det matcher i sømmen under armen. Fikk det greit til på den ene, men den andre armen ble litt skjev. Ikke noe tydelig synlig, og etter feilen med halsen orket jeg ikke henge meg opp i det. Dette er tross alt hjemmesydd. Viktig å ha noen feil å se på, slik at man lærer. 

 

Sydde deretter sidesøm, helt fra bunnen av kjolen, hele veien opp til armen, slik at dette ble en søm hele veien. 

Sydde så sømkanten på armen. Tenkte jeg skulle ha en dekorsøm, men droppet det og gikk for en enkel rettsøm. Føler ofte det er vanskelig å få til noen annen type søm når stoffet er veldig bevegelig. Det kan både dra seg og strekke seg, og det blir ofte lite pent. Sydde derfor en enkel kant. 

I bunnen av plagget skulle det legger opp ca to centimeter, men jeg la den opp nesten fem centimeter, fordi jeg er ikke veldig høy. Og beina mine blir ikke akkurat lengre av at man har lange plagg. Tenker nemlig denne kan være kul til olabukse, og evt tights. 

Her er det ferdige resultatet!

 

#annesyr #sydetselv #håndarbeid #sømarbeid #hjemmesydd #gjørdetselv #Stoff&Stil #sydilla #sysysy #syom

 

2 kommentarer

h.kleven

09.09.2017 kl.13:55

Den ble fin, kanskje jeg må en tur innom stoff og stil til mandagen😅 selv om jeg har gitt meg selv kjøpestopp på mere stoff.

Anne

27.09.2017 kl.21:48

h.kleven: Hehe, ja. Elsker Stoff & Stil, men det er nok ikke der man burde gå om man har kjøpestopp på stoff nei.. Meeen, litt juks må vel være lov?

Skriv en ny kommentar

Anne

Anne

26, Sarpsborg

Amatørsyer som trives i timesvis foran symaskinen. Håper å dele syglede! Instagram: anne.syr

Kategorier

Arkiv

hits